Ugrás a tartalomra

Újabb NTAK adatszolgáltatási határidő közeleg

Dátum

Az NTAK jelentése: Az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felügyelete alatt működő rendszer. Célja a turizmusfejlesztési döntések támogatásához naprakész és feldolgozható adatok biztosítása. A jelenleg hatályos jogszabályok alapján minden magyarországi vendéglátóhelynek regisztrálnia kell a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Ezen felül 2024. január 1-től, azon vendéglátóhelyeknek, amelyek online pénztárgép használatra kötelezettek, folyamatos adatszolgáltatást is kell biztosítaniuk az NTAK rendszere felé (amennyiben éves árbevétele eléri a 12 millió Forintot) 1. Az érintett vállalkozások köre: Az alábbiakban olvasható az NTAK-regisztrációra kötelezett vendéglátó üzletek típusai. Kék színnel szerepeltetjük azon üzlet típusokat, amelyek adatszolgáltatásra is kötelezettek:

További híreink

Számlák automatikus átvétele a NAV-tól
2020.07.01-től minden kiállított számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak.
Pénztárgép adatok automatikus átvétele a NAV-tól
A NAV a weboldalán minden cégnek biztosítja a cég pénztárgépei által kiállított nyugták adatainak letöltésére.
Cégünk felkészítette a DVPSZ és DVBOOK ügyviteli programjait a pénztárgép adatok NAV weboldaláról történő automatikus letöltésére és az adatok automatikus könyvelésére.
NTAK logó
Megoldás a kötelező NTAK adatszolgáltatásra
A 2023. július 1-től minden magyarországi vendéglátóhelynek és jegyértékesítési helynek folyamatos adatszolgáltatást kell biztosítani a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felügyelete alatt működő Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Cégünk DVCASSA 1.2 szoftvere a NTAK-tól megkapta az engedélyt az NTAK-os adatszolgáltatásra, amit Partnereinknél folyamatosan vezet be.
NTAK
Újabb NTAK adatszolgáltatási határidő közeleg
2024 január 1-étől szinte minden vendéglátóhely kötelezett lesz az NTAK adatszolgáltatásra.

Elérhetőségeink

Kisker ügyelet
Pékség ügyelet
Pénzügy | Számlázás

Bejelentkezés

Bejelentkezett felhasználó

Jelenleg 0 felhasználó van bejelentkezve.

Kapcsolatfelvétel